Campina Curling

Campina Curling 720x 410

Campina Curling is de enige curlingclub in onze streek. "Campina" is het Latijnse woord voor "Kempen". Dit betekent dat iedereen uit de regio Kempen, maar ook daarbuiten, zowel mannen, vrouwen als jongeren, welkom zijn om te komen genieten van deze leuke sport. 

Curling is eveneens een fijne activiteit om eens te doen met een groep vrienden of collega's. We geven dan ook graag curlinginitiaties op afspraak. Eerst krijgt u een woordje uitleg over de sport, daarna gaan we het ijs op. Het eerste uur worden de basistechnieken aangeleerd en het laatste uur wordt er een wedstrijdje gespeeld. Een initiatie kost €20 per persoon. We kunnen maximaal 16 personen ontvangen.

Meer informatie vindt u op onze website en Facebookpagina. Wil u graag lid worden, of heeft u een vraag, dan mag u ons ook altijd rechtstreeks contacteren via info@campinacurling.be.  

CURLING: A GENTLEMAN’S GAME

Het spel:

SeniorsCurling wordt gespeeld op ijs (zonder schaatsen!). Een wedstrijd wordt gespeeld tussen twee teams van 4 spelers. Elke speler gooit, om en om met de tegenstander 2 stenen. Per ‘end’ (game) worden er in totaal dus 8 stenen gespeeld per team. De captain van het team, de ‘skip’, bepaalt de tactiek. De andere spelers die niet gooien zijn de vegers. Door te vegen bepalen zij de baan en afstand van de steen.

Het doel van het spel is om zoveel mogelijk stenen van je eigen team bij het centrum van de cirkels (het ‘huis’) te krijgen. Vanuit het midden wordt gekeken welke steen het beste ligt, dat wil zeggen het dichtste bij het midden. Deze steen levert een punt op. Is de volgende steen van dezelfde kleur, dan levert die steen ook een punt op. Is de steen die daarna het beste ligt echter van  de tegenstander, dan houdt het tellen op.

Meer info: www.campinacurling.be 

Mixed

 

       

Momenteel hebben wij onze jaarlijkse sluitingsperiode. Op 1 september zijn wij terug open!